Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 26
Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 26

Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 26
KİMYA ALANI İLE İLGİLİ BAZI MESLEKLER
Mesleğinde uzmanlaşmış, iyi bir kimyacı olabilmek için meslek bilgisi dışında uzlaşma kültürü, rasyonel düşünce, girişimcilik ve inisiyatif sahibi olunmalıdır.
Kimyanın yer aldığı endüstrilerde, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli insan kaynaklarına ihtiyaç vardır. Bu amaçla, günümüzde kimya alanı ile ilgili meslekler ortaya çıkmıştır. Kimya mühendisliği, metalürji mühendisliği, eczacılık, kimyagerlik ve kimya öğretmenliği bu mesleklerden bazılarıdır.
Kimya alanı ile ilgili meslekleri seçecek bireyler yaratıcı ve yenilikçi olmanın ve inisiyatif almanın yanı sıra hedeflere ulaşmada projeleri planlama ve yönetme yeteneğini ortaya koymada da girişimci bir ruha sahip olmalıdır. Şimdi, kimya alanı ile ilgili bu meslekleri yakından tanıyalım.
Kimya Mühendisliği
Temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimlerini kullanarak önemli endüstriyel, teknolojik ve çevresel problemleri çözümleyen bir mühendislik dalıdır. Kimya mühendisi, üniversitelerin mühendislik fakültelerinin bünyesinde yer alan kimya mühendisliği bölümünün dört yıllık öğrenimini başarı ile tamamlayarak diploma almaya hak kazanan kişidir.
Kimya mühendisinin endüstriyel laboratuvarlar, petrokimya, gıda, çimento, boya, tekstil, ilaç, cam, gübre, plastik, lastik, metal ve metal kaplama, seramik ve otomotiv gibi birçok çalışma alanı vardır.
Metalürji Mühendisliği
Metalürji, en genel anlamıyla metal bilimi demektir. Metalürji mühendisliği, cevher veya metal içeren ham maddelerdeki metal ve alaşımların üretilmesini, saflaştırılmasını, şekillendirilmesini ve çeşitli endüstri dallarındaki ihtiyaçlara uygun hâle getirilmesini konu alan bir mühendislik dalıdır. Metalürji mühendisi, üniversitelerin mühendislik fakültelerinin bünyesinde yer alan metalürji mühendisliği bölümünün dört yıllık öğrenimini başarı ile tamamlayarak diploma almaya hak kazanan kişidir.
Metalürji mühendisi; demir ve çelik üretiminde, demir dışı metal ve hafif alaşımların üretiminde, makine imalatı yapan sanayilerde, otomotiv yan sanayilerinde, havacılıkta ve uçak sanayinde, enerji sektöründe, AR-GE ve kalite kontrol şirketlerinde çalışma imkânına sahiptir.
Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 26
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı, 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları, 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri, Kimya Ders Kitabı, Kimya Ders Kitabı Cevapları, Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26, Kimya Ders Kitabı Çözümleri, Kimya Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 26, Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları, Kimya Ders Kitabı Sayfa 26, Sayfa 26, Sonuç Yayınları, Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları, Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26, Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri, Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 26, Sonuç Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 26