DOLAR 34,2714
EURO 37,4959
ALTIN 2926,146
BIST 8876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
okul tanıtım filmi

Meb Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 29

Meb Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 29

Meb Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 29
08.04.2020
686
A+
A-

Meb Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 29

Polimer Kimyası

Çok sayıda küçük birimin (monomer) birbirine eklenmesiyle oluşan büyük molekülleri (polimer) inceler.

Polimerler doğal ve yapay olabilir. Proteinler, karbonhidratlar doğal polimerlere, naylon, plastik, teflon, orlon, kauçuk ise yapay polimere örnektir. Polimerlerin incelenmesi polimer kimyasının ilgi alanıdır.

Anorganik Kimya

Organik olmayan bileşiklerin yapılarını, özelliklerini ve tepkimelerini inceleyen kimya disiplinidir.

Asit, baz, tuz, su, mineral gibi maddelerin doğada nasıl bulunduğu, özellikleri ve kimyasal tepkimelerinin incelenmesi anorganik kimyanın ilgi alanına girer.

Organik Kimya

Karbon (C) bulunduran bileşiklerin yapılarını, özelliklerini ve tepkimelerini inceleyen kimya disiplinidir.

Petrol ve petrol ürünleri, boyalar, ilaçlar, plastikler, patlayıcıların eldesi, tepkimeleri ve özelliklerinin incelenmesi organik kimyanın ilgi alanına girer.

Endüstriyel Kimya

Endüstride (sanayide) kullanılan ham maddelerin imalatıyla ilgilenir.

Organik ve anorganik maddelerin üretimi endüstriyel kimyanın ilgi alanıdır.

Kimya bilimi oldukça geniş bir çalışma alanına sahiptir. Bu yönüyle diğer bilimlerle ortak olarak yeni bilim dallarının gelişmesi ve ortaya çıkmasında etkili olmuştur.

GEZEREK ÖĞRENİN

Çevrenizde bulunan kimya ile ilgili sanayi kuruluşlarına, ilgili makamlardan izin alarak teknik gezi düzenleyiniz. Bu kuruluşlarda kimya ile ilgili neler yapıldığını, edindiğiniz bilgileri ve çektiğiniz fotoğrafları arkadaşlarınızla paylaşınız.

https://www.mkek.gov.tr/muze/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

BAŞLICA KİMYA ENDÜSTRİLERİ

İlaç, gübre, petrokimya, arıtım, boya ve tekstil gibi birçok endüstriyel alanda kimya biliminden yararlanılır.

İlaç Endüstrisi

İlaçlar, doğal kaynaklardan veya sentez yoluyla elde edilen kimyasal maddelerdir. İlaç ham maddelerinin üretimi ve bu maddelerin vücutta oluşturduğu tepkimelerin incelenmesinde kimya biliminden yararlanılır. Ayrıca ilacın araştırma geliştirme, denetleme, onaylama, üretim, kalite kontrol, ambalajlama ve ürün piyasaya çıktıktan sonra inceleme aşamaları da kimya biliminin alanına girer.

Meb Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 29

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları9. Sınıf Kimya Ders Kitabı ÇözümleriKimya Ders KitabıKimya Ders Kitabı CevaplarıKimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29Kimya Ders Kitabı ÇözümleriKimya Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 29Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve CevaplarıKimya Ders Kitabı Sayfa 29MEB YayınlarıMEB Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı CevaplarıMEB Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29MEB Yayınları 9. sınıf Kimya Ders Kitabı ÇözümleriMEB Yayınları 9. sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 29Meb Yayınları 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 29Sayfa 29

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.