DOLAR 32,6131
EURO 34,646
ALTIN 2528,125
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
okul tanıtım filmi

Meb Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 145

Meb Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 145

Meb Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 145
23.03.2020
597
A+
A-

Meb Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 145

Filogenetik sınıflandırmanın kurucusu olan Carolus Linnaeus, canlıları sınıflandırırken sadece tür, cins ve takım basamaklarını kullanmıştır. Ancak ilerleyen zamanlarda bu basamaklar yetersiz kaldığı için familya, sınıf, şube ve âlem kategorileri ilave edilmiştir.

Filogenetik sınıflandırmada benzer familyalar takımları oluşturur. Benzer takımların bir araya gelmesiyle sınıflar, sınıfların bir araya gelmesiyle şubeler, şubelerin bir araya gelmesiyle de âlem ortaya çıkar.

Türden Âleme Doğru Gidildikçe Meydana Gelen Değişimler

Kategoriler Taksonlarda Görülen Biyolojik Değişimler
Tür
Cins Ortak özellik azalır.
Aile Protein benzerliği azalır.
Takım Genetik benzerlik azalır.
Sınıf Gen çeşitliliği artar.
Şube Canlı çeşitliliği artar.
Âlem Birey sayısı artar.

İKİLİ ADLANDIRMA SİSTEMİ

Linnaeus tarafından önerilen ikili (binomial) adlandırma sistemi günümüzde türlerin adlandırmasında kullanılan sistemlerin temelini oluşturur. Zamanla ortaya çıkan farklılıkları gidermek ve bilimsel birliktelik sağlamak için 19. yüzyılın ortalarından itibaren çeşitli kurumlar tarafından uluslararası kurallar oluşturulmuştur.

Linneaus, her bir tür için biri cins ismi, diğeri o türü niteleyen isim olmak üzere Latince iki kelimeden oluşan ikili adlandırma sistemini kullanmıştır.

Türün adlandırılmasında kullanılan ilk sözcük cins ismidir, ikinci kelimeye ise tanımlayıcı ad denir. Cins ismi tanımlayıcı adla birlikte tür adını oluşturur. Örneğin Homo sapiens (İnsan), Felis catus (Evcil kedi).

Meb Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 145

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı ÇözümleriBiyoloji Ders KitabıBiyoloji Ders Kitabı CevaplarıBiyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145Biyoloji Ders Kitabı ÇözümleriBiyoloji Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 145Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve CevaplarıBiyoloji Ders Kitabı Sayfa 145MEB YayınlarıMEB Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı CevaplarıMEB Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145MEB Yayınları 9. sınıf Biyoloji Ders Kitabı ÇözümleriMEB Yayınları 9. sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 145Meb Yayınları 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 145Sayfa 145

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.