DOLAR 6,8613
EURO 7,8036
ALTIN 398,215
BIST 118163,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Gök Gürültülü

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları
REKLAM ALANI

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları

1. Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre:

a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır?

Kiraz :
22 * 28
= 616 kg

Kayısı :
36 * 32
= 1152 kg

Toplam = Kiraz + Kayısı
= 616 + 1152
= 1768 kg meyve toplamıştır.

b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır?

Kiraz :
616 / 14
= 44 kasa

Kayısı :
1152 / 12
= 96 kasa

Toplam = Kiraz + Kayısı
= 44 + 96
= 140 kasa kullanılmıştır.

c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?

Kiraz :
1 kasa kiraz 30 TL
44 * 30
= 1320 TL

Kayısı :
1 kasa kayısı 20 TL
96 * 20
= 1920 TL

Toplam = Kiraz + Kayısı
= 1320 + 1920
= 3240 TL kazanacaktır.

2. Kamyon ve otomobillerin yer aldığı bir otoparkta toplam 33 tane araç vardır. Araçların tekerlek sayısı toplamı 158’dir. Kamyonların 6 tekerlekli, otomobillerin 4 tekerlekli olduğu bu otoparktaki araçlardan kaç tanesinin kamyon, kaç tanesinin otomobil olduğunu bulunuz.

Toplam Araç = 33 adet
Toplam Tekerlek Sayısı = 158 adet

Kamyon = x
Otomobil = y
Kamyon Tekerlek Sayısı = 6x
Otomobil Tekerlek Sayısı = 4y

x + y = 33
6x + 4y = 158

(x+y) + (6x + 4y) = 33 + 158

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37-2-1 MEB Yayınları
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37-2-1 MEB Yayınları

y’ yi yok etmek için -4 ile çarpalım :

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37-2-2 MEB Yayınları
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37-2-2 MEB Yayınları

Her tarafı topladığımız da 2x = 26 kalacak ve y = 0 olacaktır.

2x = 26 ( Her iki tarafı da 2’ye bölelim)
x = 13

x = 13 bulmuştuk.
Kamyon = x ve Otomobil = y demiştik. Toplam araç = 33
Kamyon = 13
Otomobil = 33 – 13 = 20 olacaktır.

Kamyon = 13
Otomobil = 20

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 37 MEB Yayınları

3. Bir iş yerinde yılda 6 paket küp şeker ve 20 kg toz şeker kullanılmaktadır. İş yerinin sahibi Semra Hanım, çalışanları ile birlikte artık ofiste çaya şeker atmama kararı alır. 1 paket küp şeker 5 TL ve 1 kg toz şeker 6 TL olduğuna göre karar sonrası bu iş yerinin giderleri kaç TL azalmıştır?

6 * 5 = 30 TL yıllık küp şeker
20 * 6 = 120 TL yıllık toz şeker

30 + 120 = 150 TL giderler azalmıştır.

4. 108 sayfalık bir kitaba sayfa numarası verilirken toplam kaç adet rakam kullanılır?

3 rakamlı sayfa sayısını bulmak için sayfa sayısı 3 ile çarpılır ve verilen sayfa adedi düşülür. (Formül)

Yani;

(108 * 3 ) – 108
= 324 – 108
= 216 adet sayfa numarası verilmiştir.

5. Nesrin’in doğum yılı Burcu’nun doğum yılından 6 eksiktir. Nesrin 28 yaşındayken Burcu kaç yaşındadır?

28 + 6 = 34 Burcunun yaşı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.