DOLAR 7,3709
EURO 8,9629
ALTIN 441,602
BIST 1551,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Parçalı Bulutlu

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları
19.11.2019
845
A+
A-

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları

9. Gülşah, ters ve düz ilmekler atarak atkı örmeye başlıyor. Ördüğü parçada, ters ilmeklerin sayısının düz ilmeklerin sayısına oranı 4/5’tür. Buna göre Gülşah’ın ördüğü parçadaki düz ilmeklerin sayısının tüm ilmek sayısına oranı kaçtır?

Ters İlmek = 4
Düz İlmek = 5

Ters İlmek + Düz İlmek = 9

Düz İlmek / Tüm İlmek = 5/9

10. Halil 5 TL’sini, 50 kuruş ve 1 TL’lerden oluşacak şekilde bozduruyor. 1 TL’lerin sayısının tüm bozuk para sayısına oranı 3/7 ise 50 kuruşların sayısının 1 TL’lerin sayısına oranı kaçtır?

7 – 3 = 4 tane 50 krş

= 4/3 olacaktır.

11. Bir sınıfın bir sınavdan başarı oranı 83/100 ise bu sınıfın başarısızlık oranı kaçtır?

100/100 – 83/100 = 17/100 başarısızlık oranıdır.

12. Bir bisikletli 2,5 saatte 108 km yol aldığına göre bu bisikletlinin ortalama hızı kaç m/sn.dir?

108 / 2,5 = 43,2 km/sn

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 206 MEB Yayınları

13. Dünyanın en hızlı kara hayvanlarından biri olan çitanın hızı 120 km/sa. olduğuna göre bu çitanın hızı kaç m/sn. dir?

120 km = 120.000 m

120000 / 3600 = 33,3 m/sa.

14. Evinden 0,6 kilometre uzaklıktaki okuluna 1/3  saatte giden bir öğrencinin hızı kaç m/sn. dir?

60/3 = 20 dakika

0,6 km = 600 m

600/1200 = 0,5 m/sn.

15. Dünyanın en hızlı uçağının hızı 1088 m/sn. olduğuna göre bu uçağın hızı kaç km/sa. tir?

Uçağın hızı = 3916,8 km/h 

Dünyanın en hızlı uçağının hızı = 1088 m/sn olarak verilmiştir. Bu uçağın hızının birimini km/sa’ya çevirmemiz isteniyor.O halde birim çevirme yapmalıyız.

m/sn >> km/h’ye çevirme yapılırken sayı 36 ile çarpılır ve 10’a bölünür.

1088 x (36/10) = 3916,8 km/h olarak bulunur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.