DOLAR 9,4774
EURO 11,0421
ALTIN 542,835
BIST 1446,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları
19.11.2019
978
A+
A-

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları

1. Aşağıda verilen ifadelere ait oranları belirleyiniz, bulduğunuz oranların birimli veya birimsiz olduğunu yazınız.

3 saatte 180 kilometre giden bir aracın ortalama hızı: 180/3 = 60 km/sa

Aşağıdaki dikdörtgenin boyunun enine oranı: 5/8

5 gramın 15 grama oranı: 5/15 = 1/3

18 kilogramın 9 kilograma oranı: 18/9 = 2

2 dakikada 12 metre yol kateden bir kaplumbağanın ortalama hızı: 2/12 = 1/6 = 0,16

18 litrenin 3 dakikaya oranı: 18/3 = 6

Yanda verilen kutudaki kırmızı bilyelerin sayısının beyaz bilyelerin sayısına oranı: 5/6

Tablodaki asal sayı adetinin tüm sayı adetine oranı: 8/20 = 2/5

2. Aşağıda verilen oranları istenilen birimlere çeviriniz.

180 km/sa. = 50 m/sn

36 km/sa. = 10 m/sn

54 km/sa = 15 m/sn

15 m/sn. = 54 km/sa

20 m/sn = 72 km/sa

10 m/sn = 36 km/sa.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 202 MEB Yayınları

3. Aşağıdaki araçların belirli sürelerde aldığı yollar verilmiştir. Bu araçların ortalama hızlarını hesaplayınız.

A = 180/2 = 90 km/saat

B = 225/3 = 75 km/saat

C = 90/1,5 = 60 km/saat

D = 170/2 = 85 km/saat

E = 200/4 = 50 km/saat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.