DOLAR 13,7194
EURO 15,5684
ALTIN 786,382
BIST 1910,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları
09.12.2019
2.275
A+
A-

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

1) Yeni evine taşınan Dursun Bey, eşyalarını yük asansörü ile yukarı çıkarmak istiyor. Ancak asansör 300 kg’dan fazla yükü taşıyamıyor. Dursun Bey’in taşımak istediği eşyaların ağırlıkları 53,5 kg, 98,25 kg, 62,01 kg ve 52,5 kg’dır. Buna göre Dursun Bey’in bu dört parça eşyayı aynı anda asansör ile yukarı çıkarıp çıkaramayacağını tahmin ediniz. İşlem yaparak sonucu bulunuz ve tahmininizle karşılaştırınız.

= 53,5 + 98,25 + 62,01 + 52,5
= 151,75 + 114,51
= 266,26

300 kg’dan az olduğu için yukarı çıkarabilir.

2) Zeynep’in kumbarasında 50,25 TL vardır. Zeynep her hafta harçlığının 2,5 TL’sini kumbarasına atıyor. Zeynep’in kumbarasında 5 ay sonra kaç TL olacağını tahmin ediniz. Tahmininizi işlem yaparak kontrol ediniz.

1 ay = 4 hafta
= 4 * 5
= 20 hafta = 5 ay

= 20 * 2,5
= 50 TL birikecek para

= 50,25 + 50
= 100,25 TL

Tahmini Sonuç = Her hafta 2,5 TL ise 1 ayda 10 TL yapar. 5 ay sonra 10*5 = 50 TL yapar. 50 + 50,25 = 100,25 TL yapar.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

3) Gürkan bisikletiyle birinci gün 3,1 km, ikinci gün 4,5 km ve üçüncü gün 4,25 km yol almıştır. Gürkan üç günde toplam kaç km yol almıştır? Tahmin ediniz. Tahmininizi işlem yaparak kontrol ediniz.

Tahmini Sonuç : 3 + 5 + 4 = 12 km yol yapmıştır.

Gerçek Sonuç : 3,1 + 4,5 + 4,25 = 11,85

0,15 fark oluşmuştur.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Öğün Yayınları6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 170 Öğün Yayınları6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri Öğün Yayınları6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 170 Öğün Yayınları6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 170 Öğün YayınlarıMatematik Ders Kitabı Çözümleri ve CevaplarıÖğün YayınlarıSayfa 170

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.