DOLAR 8,058
EURO 9,6752
ALTIN 460,486
BIST 1408,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları
30.10.2019
610
A+
A-

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

5) Ali Bey, havalimanından saat 14.00’te kalkacak uçağa yetişecektir. Yolcuların uçağın kalkış saatinden 1 saat önce havalimanında olması gerekmektedir. Evi havalimanına 1 saat 45 dakikalık mesafede olan Ali Bey, en geç saat kaçta evden çıkmalıdır?

A) 10.30
B) 10.55
C) 11.15
D) 11.45

C seçeneği doğru cevaptır.
14:00 olması gerekmektedir.
1 saat önce olması gerekiyor : 14:00 – 1:00 = 13:00
Ev havaalanı arası = 1:45 dakika
13:00 – 1:45
11:15 de evden çıkması gerekmektedir.

Yada
1 saat uçuş öncesi ve 1,45 dakika yolculuk süresi toplayalım.
2:45 saat
14:00 – 2:45 = 11:15 olur.

6) Yandaki kareli kağıtta verilen grafik bir okulun 5. sınıf öğrencilerine “En sevdiğiniz meyve hangisidir?” sorusuna verilen cevapları göstermektedir. En fazla ve en az verilen cevapların sayıları arasında 36 fark olduğuna göre bu soru kaç öğrenciye sorulmuştur?

152 olacaktır.
Kiraz – Kivi = 36 ise

Şekile baktığımız zaman;
Kiraz 12 birim
Kivi 3 birim
ve aralarındaki fark 36 olacaktır.
Birimlere değer verelim : 4 olsun ( 3 ve altı olmaz çünkü 36dan küçük olur)
12*4 – 3*4
48 – 12 = 36
Demek ki her birim 4 olacaktır.

Çilek = 6 birim = 6*4 = 24 kişi
Muz = 8 birim = 8*4 = 32 kişi
Kivi = 3 birim = 3*4 = 12 kişi
Kiraz = 12 birim = 12*4 = 48 kişi
Elma = 9 birim = 9*4 = 36 kişi

Toplayalım = 24 + 32 + 12 + 48 + 36 = 152

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

7) Yanda verilen kare şeklindeki bahçe üçgen, yamuk ve dikdörtgen biçiminde üç bölüme ayrılmıştır. Bu bahçenin iç bölümleri iki sıra, çevresi üç sıra telle çevrilecektir. Bu iş için kaç metre tel kullanılır?

2360 doğru cevaptır.

8) Kenar uzunluğu 15 cm olan bir kare ile aynı çevre uzunluğuna sahip olan eşkenar üçgenin bir kenar uzunluğu kaç santimetredir?

20 doğru cevaptır.
Kare = 15 + 15 + 15 + 15 = 60 cm

Eşkenar Üçgen = Tüm kenarları eşit olan üçgendir.
60/30 = 20

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları

5. Sınıf5. Sınıf Matematik5. Sınıf Matematik Ders Kitabı5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 2885. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 288 MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri MEB Yayınları Sayfa 2885. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 2885. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları MEB Yayınları Sayfa 288Matematik Ders Kitabı CevaplarıMatematik Ders Kitabı ÇözümleriMatematik Ders Kitabı Çözümleri ve CevaplarıMEB YayınlarıSayfa 288

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.