DOLAR 7,3877
EURO 8,969
ALTIN 440,335
BIST 1538,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Sağanak Yağışlı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları
28.10.2019
315
A+
A-

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

4) Aşağıdaki uzunlukların istenilen birimlere göre toplamını inceleyiniz. Hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.

a) 3 km + 7 m + 10 dm = 20 m
Hata vardır
3000 m + 7 m + 1 m = 3008 m

b) 14 m + 7 dm + 50 mm = 215 cm
Hata vardır.
1400 cm + 70 cm + 5 cm = 1475 cm

5) 3 metre uzunluğundaki bir ağaç ayda 9 santimetre uzadığına göre 15 ay sonraki boyunun kaç metre olacağını bulunuz.

15 * 9 = 135 cm = 1 metre 35 cm uzar 15 ay sonra
3 m + 1,35 cm = 4 m 35 cm
435 cm

6) 16 metre uzunluğundaki bir kumaşın 70 desimetre 65 santimetrelik kısmı satıldığında geriye kaç metre kumaş kalacağını bulunuz.

70 dm = 7 m
65 cm = 0,65 m
7 m + 0,65 m = 7,65 m
16 – 7,65 = 8,35 metre kumaş kalmıştır.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

7) Özgür’ün evinin okuluna uzaklığı 4500 metre, hayvanat bahçesine uzaklığı 3 kilometredir. Okula gidip eve dönen Özgür’ün evden de hayvanat bahçesine gittiğinde toplam kaç kilometre yol gitmiş olacağını bulunuz. Bulduğunuz mesafeyi metre, desimetre, milimetre cinsinden de ifade ediniz.

4500 + 4500 + 3000 = 12000 metre yol gitmiştir.

12 km = 12000 metre = 120 000 dm = 1 200 000 cm = 12 000 000 mm

8) Aşağıdaki 10 santimetrelik cetvel üzerinde gösterilen ip ile aynı uzunlukta 20 ip parçasının elde edilebilmesi için yaklaşık kaç milimetrelik ipin kesilmesi gerektiğini bulunuz.

İp 7 cm
20 * 7 = 140 cm ip gerekir
140 cm = 1400 mm

9) Her bir basamağının yüksekliği 16 santimetre olan 25 basamaklı bir merdivenin toplam yüksekliğinin kaç metre olduğunu bulunuz. Bulduğunuz yüksekliği desimetre ve milimetre cinsinden de ifade ediniz.

16 * 25 = 400 cm

400 cm = 40 dm

40 dm = 4 m

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları

5. Sınıf5. Sınıf Matematik5. Sınıf Matematik Ders Kitabı5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 2715. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 271 MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri MEB Yayınları Sayfa 2715. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 2715. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları MEB Yayınları Sayfa 271Matematik Ders Kitabı CevaplarıMatematik Ders Kitabı ÇözümleriMatematik Ders Kitabı Çözümleri ve CevaplarıMEB YayınlarıSayfa 271

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.