DOLAR 7,3945
EURO 8,9932
ALTIN 443,118
BIST 1551,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Parçalı Bulutlu

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları
24.10.2019
516
A+
A-

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

Bir atletizm yarışçısı 1,378 kilometre daha gittiğinde bitirmesi gereken 2,7 kilometre yolu tamamlamış oluyor. Bu yarışçının başlangıçta kaç kilometre yol gittiğini bulalım.

2,7 = 2700 km olarak alabiliriz.
2700 – 1378 = 1322 kmdir.

Yarışçı 1,482 kilometre yolu koşmuş olsaydı yarışı tamamlaması için kaç kilometre daha koşması gerekirdi?

2700 – 1482 = 1218 km

Ondalık gösterimlerin farklı yazılışlarını araştırarak bu yazılışlarla toplama ve çıkarma işlemleri yapmaya çalışınız.

5/10 ile 0,5 eşittir. İkisi de ondalık gösterim diyebiliriz. 5/10 işlemini yaparsak eğer 0,5 sonucunu alırız. Aslında değişen hiç bir şey yoktur. Aynıdır.

5/10 + 2/10 = 7/10 yapar.
0,5 + 0,2 = 0,7
Ondalık sayıyı kesirli sayıya çevirirsek eğer 0,7 = 7/10 olacaktır.

SIRA SİZDE

1) Aşağıdaki işlemlerde boş bırakılan yerlere uygun sayıları yazınız.

a) 0,5 + 0,25 = 0,75

b) 7,05 + 1,07 = 8,12

c) 3,4 – 1,126 = 2,274

ç) 4,32 – 2,13 =2,19

d) 12,345 + …… = 13,62
bu gibi işlemlerde sonuçtan toplanan sayıyı çıkarırsak bizden istenen sayıyı bulabiliriz.
13,62 – 12,345 = 1,275

e) 8,2 – …….. = 3,234
8,2 – 3,234 = 4,966

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

2) Bir kuyumcuda 100 gram altının ilk gün 12,25 gramı, ikinci gün 25,128 gramı satılırsa geriye kaç gram altın kalır?

100 – 12,25 = 87,75
87,75 – 25,128 = 62,622

yada

12,25 + 25,128 = 37,378
100 – 37,378 = 62,622

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

5. Sınıf5. Sınıf Matematik5. Sınıf Matematik Ders Kitabı5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 1655. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri MEB Yayınları Sayfa 1655. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri Sayfa 1655. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları MEB Yayınları5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Çözümleri ve Cevapları MEB Yayınları Sayfa 165Matematik Ders Kitabı CevaplarıMatematik Ders Kitabı ÇözümleriMatematik Ders Kitabı Çözümleri ve CevaplarıMEB YayınlarıSayfa 165

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.